
Συνεδρίες
Συμβουλευτικής

Απευθύνονται στην εξυπηρέτηση παιδιών, ενηλίκων, εφήβων, γονέων και ζευγαριών οικογενειών.
Οι συνεδρίες αφορούν όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματα και τις δυσκολίες τους, δίνοντας χώρο στην ψυχική ευεξία και την εσωτερική ισσοροπία.
Με ενσυναίσθηση και κατανόηση, σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης διερευνούμε όλα όσα δυσκολεύουν, αφουγκραζόμενοι την επιθυμία που ο κάθε άνθρωπος ακουμπά στον ειδικό, όταν αναζητά ανακούφιση από την ψυχολογική δυσφορία ή από όσα επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωή του.
Οι συνεδρίες προγραμματίζονται με μέση διάρκεια 50 λεπτών ενώ οι συναντήσεις με οικογένειες διαρκούν περισσότερο.
Σε περίπτωση δυσκολίας μπορούν να γίνουν online.
Μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται η ψυχολογική δυσφορία και χρειάζονται άμεση αξιολόγηση και αντιμετώπιση:
-
αγχώδεις διαταραχές
-
κρίσεις πανικού
-
φοβίες
-
διατροφικές διαταραχές
-
εξάρτηση από τις νέες τεχνολογίες
-
ψυχοσωματικές διαταραχές
-
καταθλιπτικές καταστάσεις
-
κοινωνική απόσυρση
-
σεξουαλικές διαταραχές
-
Δυσκολίες στην μάθηση
-
Απόσυρση από την οικογενειακή ή σχολική ζωή
-
Δυσκολίες στις σχέσεις με συνομηλίκους
-
Επεισόδια βίαιης συμπεριφοράς
Κλινικές Συνεδρίες Υποστηρικτικού χαρακτήρα και Ψυχοθεραπεία – Χαρακτηριστικά:
Οι Κλινικές Συνεδρίες υποστηρικτικού χαρακτήρα και η Ψυχοθεραπεία, αντιπροσωπεύουν ένα χώρο ασφάλειας όπου διέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας που αφορά τους Ψυχολόγους* και προσφέρει πέρα από τον σεβασμό προς τον άλλο, μια ενεργητική και μη επικριτική ακρόαση.
Στόχος είναι η διεύρυνση της αυτογνωσίας η μεγαλύτερη επίγνωση της εσωτερικής λειτουργίας και των σχέσεων του με τους άλλους.
• Σ ’ένα κλίμα αποδοχής και κατανόησης, μπορεί αυτός που νιώθει ψυχολογική δυσφορία θλίψη ή άλλα ψυχικά συμπτώματα, να έρθει σε επαφή με τις εμπειρίες του, τις αναμνήσεις, με τα συναισθήματά του για να τα επεξεργαστεί και να τα μετατρέψει σε χρήσιμα εργαλεία αυτογνωσίας.
• Τα συμπτώματα και οι ενοχλήσεις από τα οποία υποφέρει το άτομο και φέρνει στη συνεδρία, ερμηνεύονται ως εκδηλώσεις ενός γεγονότος που λαμβάνει χώρα μέσα στο άτομο, το οποίο πρέπει να γίνει κατανοητό και επεξεργάσιμο.
• Οι συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία, στοχεύουν στη μείωση της υποκειμενικής δυσφορίας, στην ενίσχυση των εσωτερικών πόρων και των ικανοτήτων κάποιου, ώστε να βρει τον δικό του τρόπο να δώσει νέο νόημα στη ζωή του.
• Η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου, καθώς η ιστορία και η εμπειρία κάθε ατόμου είναι μοναδικές, ιδιαίτερες και ανεπανάληπτες.
• Ο,τι διαμείβεται στην διάρκεια της Συνεδρίας καλύπτεται από το επαγγελματικό απόρρητο.
*ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
Άρθρο 4
Κατά την άσκηση του επαγγέλματος, ο ψυχολόγος σέβεται την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, την αυτοδιάθεση και την αυτονομία όσων κάνουν χρήση των υπηρεσιών του. Σέβεται τις απόψεις και τις πεποιθήσεις τους, αποφεύγοντας να επιβάλει το σύστημα αξιών του· Δεν κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, την εθνικότητα, την εθνικότητα, το κοινωνικό υπόβαθρο, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία. Ο ψυχολόγος χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές που διαφυλάσσουν αυτές τις αρχές.